Zeilen & tuigages

Met Skips Sails heeft SkipsMaritiem een kwalitatief hoogstaande zeilmakerij en tuigerij in huis. Skips Sails is o.a dealer van de gerenommeerde merken UK-De Vries Sails, SailSelect, Harken, Lewmar en Selden. Ook is Skips Sails gespecialiseerd in de productie van kappen en canvasproducten en reparatie en onderhoud van tuigage.

Wat Skips Sails uniek maakt, is dat wij onze zeilmakerij en tuigerij combineren. Hierdoor stemmen wij het hele proces aan dek op elkaar af. Wij voeren alle reparaties op onze thuisbasis uit, maar komen ook bij u aan boord.

Daarnaast produceren wij wintertenten en kunt u bij ons terecht voor het wassen van de zeilen en de kappen.

Uw complete tuigage en tentwerk is bij ons in ervaren handen. Van het kleinste onderdeel tot het complete project: wij verzorgen het graag voor u.

Onze producten

Zeilen kent vele soorten: een rondje over de plas, van haven naar haven, langs de kust of over het IJsselmeer, scharrelen over het wad, een oversteek naar Engeland of verder, een korte avondwedstrijd of de Colin Archer Memorial Race, het zijn slechts een aantal voorbeelden

Voor al deze manieren van zeilen heeft Skips Sails de juiste zeilen. Zeilers zijn individualisten en geen twee zeilers zijn hetzelfde. Daarom leveren wij alle soorten zeilen, op maat gemaakt. Wij komen bij u aan boord en nemen de maten van de tuigage op. Aan de hand daarvan ontwerpen onze leveranciers het zeil voor u. Dit geeft de best mogelijke voortstuwing aan uw zeiljacht. Wij zijn gepassioneerde toer- en wedstrijdzeilers en samen met u komen we tot een passend advies.

Toerzeilen of wedstrijdzeilen, ons doel is om goede, snelle en betrouwbare zeilen te maken die lang meegaan, u veel zeilplezier én waar voor uw geld geven.

Skips Sails heeft een zeer goede reputatie opgebouwd op het gebied van buiskappen, bimini’s en tentwerk.

Een model passend bij uw schip, gemaakt met oog voor detail en perfect afgewerkt. Vergelijk onze producten met dat van andere zeilmakers en u ziet waarin onze zeilmakers uitblinken. Als een van de weinige zeilmakers vouwen wij de voornaden in. Dit heeft bij een stoffen kap als groot voordeel dat de stof niet kan rafelen. Zelfs na het wassen blijft de naad netjes en strak. In onze beide vestigingen (Flevo Marina en Jachthaven Hindeloopen) worden buiskappen, tenten en hoezen gemaakt. Voor informatie kunt u direct contact opnemen met de vestiging het dichtst bij uw thuishaven.

Skips Sails verzorgt complete tuigages voor kleine en grote schepen.
We leveren en plaatsen masten, gieken en rolreefsystemen van gerenommeerde merken. Kennis van zaken, een goed advies, de beste materialen en de modernste apparatuur: dé bestanddelen van een tuigage die stààt.

Voor het leveren en onderhouden van voorstagprofielen van o.a. Furlex, Profurl en Facnor bent u bij ons aan het juiste adres. Zo hebben wij van veel Furlex types de reparatieonderdelen in huis.

Nieuwe masten leveren wij van Seldén, Master masten, Neutmast en Sparcraft.

Bij Skips Sails kunt u naast het gebruikelijke touwwerk terecht voor staaldraad. Wij maken voor u staaldraad op maat en walsen terminals aan nieuwe stagen tot en met 12 mm.

Wij hebben een zeer breed assortiment aan touwwerk en lijnen voor uw zeilboot of motorboot. Te denken valt aan:

 • vallen voor zeilboten
 • schoten voor boten
 • trimlijnen
 • landvasten
 • etc.

Heeft u vragen of wilt u een offerte op maat op het gebied van zeilen en tuigages, neemt u dan contact op met een van onze specialisten.

Kies hieronder uw vestiging:

Heeft u vragen of wilt u een offerte op maat op het gebied van motoren en voorstuwing, neemt u dan contact op met onze specialist  Remco Beernink van Skips Sails Flevo Marina.

U kunt Alle Visser bereiken via telefoonnummer +31 (0)88 – 05 04 178 of vul onderstaande formulier in:

  Uw e-mailadres wordt niet voor marketing uitingen gebruikt. Verplichte velden hebben een *

  Flevo Marina

  Skips Sails:

  +31(0)88 05 04 178

  Algemeen

  +31(0)88 05 04 170

  Overstag 20

  8221 RG Lelystad

  Heeft u vragen of wilt u een offerte op maat, neem dan contact op met één van onze specialisten van Skips Sails Hindeloopen. U kunt ons bereiken via telefoonnummer +31 (0)88 – 05 04 145 of vul onderstaande formulier in:

   Uw e-mailadres wordt niet voor marketing uitingen gebruikt. Verplichte velden hebben een *

   Jachthaven Hindeloopen

   Skips Sails:

   +31(0)88 05 04 145

   Algemeen

   +31(0)88 05 04 140

   Oosterstrand 3

   8713 JS Hindeloopen

   Heeft u vragen of wilt u een offerte op maat, neem dan contact op met Barry Hofman van Marina Stavoren Yachtservice & Refit.

   U kunt Barry Hofman bereiken via telefoonnummer +31 (0)88 – 05 04 111 of vul onderstaande formulier in:

    Uw e-mailadres wordt niet voor marketing uitingen gebruikt. Verplichte velden hebben een *

    Marina Stavoren

    Yachtservice:

    +31(0)88 05 04 114

    Algemeen

    +31(0)88 05 04 100

    Middelweg 15

    8715 ET Stavoren